Cordyline

🪴
O plantă exotică, cu frunze colorate în nuanțe de roșu, roz sau violet, Cordyline fruncticosa este o bună alegere dacă doriți să adăugați un strop de culoare casei dumneavoastră.
Această plantă face parte din familia Asparagaceae și este originară din Australia, Brazilia și Asia. Printre cele mai cunoscute specii se numără Cordyline fructicosa, Cordyline australis și Cordyline terminalis.
Cordyline fructicosa este una dintre cele mai populare specii din țara noastră, astfel vom descrie caracteristicile acestei plante. În mediul său natural ajunge la 150 centimetri înălțime și are frunze lungi, de culoare verde, cu marginile colorate în nuanțe de roșu, roz și violet.


👨🌾Cum plantăm Cordyline👨🌾
Cordyline se plantează de obicei în substrat fertil, bine drenat. Pământul de flori se poate amesteca cu nisip. Se poate planta în grădină, direct în sol sau în ghiveci, în casă sau pe terasă. Plantele de apartament înfloresc rar.
Se transplantează de obicei primăvara, la 2-3 ani, când vasul a devenit neîncăpător pentru rădăcini.
🌺Cum îngrijim Cordyline🌺
Această plantă preferă spațiile bine luminate, dar trebuie ferită de razele soarelui, fiindcă se pot decolora frunzele.
Se udă moderat, dar substratul se menține umed în permanență în perioada de vegetație. Dacă mediul este uscat sau cu temperaturi ridicate, se poate pulveriza cu apă. Pe perioada de iarnă se udă mai rar. Se fertilizează la două săptămâni în perioada de vegetație.


🐛Boli și dăunători 🐛
Cordyline este o plantă sensibilă la boli fungice, în special dacă este udată în exces sau dacă solul nu este bine drenat.
Printre dăunătorii ce afectează această plantă se numără acarienii, afidele și păduchii. Se recomandă ștergerea frunzelor săptămânal și udarea acestora cu soluții ce țin dăunătorii la distanță.
🎍Înmulțirea Cordyline🎍
Metoda cea mai rapidă de înmulțire este prin butași. Aceștia se confecționează din tulpinile tinere și se plantează în nisip mestecat cu turbă. Se păstrează într-un spațiu cu temperaturi de 20 de grade Celsius, iar substratul se menține umed până când se dezvoltă rădăcinile și se pot muta în ghivece.
Se poate înmulți și prin semințe.

Dacă vă place această plantă, o găsiți la Serele Horticultura, strada Avram Imbroane nr. 70A.