Dracaena
🌸
O plantă exotică, cu aspect de palmier, ușor de îngrijit, Dracaena ajută și la purificarea aerului din încăperi.
Dracaena este o plantă originară din Africa și Asia, acest gen cuprinzând peste 100 de specii de plante, arbuști cu aspect de tufă. Printre cele mai cunoscute specii ale genului Dracaena se numără Dracaena marginata, Dracaena draco, Dracaena fragans, Dracaena sanderiana. Această plantă are de obicei un truchi lemnos și puternic, cu frunze lungi în vârf. Înflorește în mediul său natural.
👨🌾Cum plantăm Dracaena 👨🌾
Această plantă este ușor de cultivat. Se plantează în substrat cu drenaj bun, recomandat fiind pământul de flori amestecat cu nisip și turbă. Pe fundul vasului se poate amplasa o farfurie cu pietriș.
Se transplantează la 2-3 ani, când rădăcinile s-au dezvoltat și ghiveciul devine neîncăpător. Această operațiune se realizează de obicei primăvara. Substratul de la suprafață se poate înlocui anual.
Nu se poziționează în încăperi unde sunt curenți de aer. Temperatura pentru o dezvoltare optimă este cuprinsă între 10 – 12 grade Celsius iarna și 18 – 22 grade Celsius vara.
🌺Cum îngrijim Dracaena🌺
Este o plantă ce se dezvoltă bine și în zone de semi-umbră. Trebuie ferită de razele directe ale soarelui, deoarece pot provoca arsuri la frunze, dar dacă nu are suficientă lumină, se pot decolora frunzele.
Se udă săptămânal, preferabil cu apă la temperatura camerei sau apă de ploaie. Solul trebuie menținut ușor reavăn între udări. Evitați udarea în exces, deoarece poate duce la putrezirea rădăcinii plantei. Frunzele se pot pulveriza cu apă, în special în perioade cu temperaturi ridicate.
Se realizează tăieri de corecție pentru modelarea formei, de obicei primăvara.
🐛Boli și dăunători 🐛
Este o plantă sensibilă la umiditate ridicată, astfel dacă este udată în exces sau insuficient, se pot usca frunzele acesteia. De asemenea dacă aerul din încăpere este prea uscat sau prea rece, se pot usca frunzele. Se recomandă pulverizarea cu apă pe frunze, în special dacă aerul din încăpere este prea uscat. Udarea excesivă poate duce la apariția ciupercilor.
Printre dăunătorii ce pot afecta Dracaena se numără afidele și acarienii. Poate fi afectată și de păduchii lânoși. Se tratează cu tratamente specializate până la vindecare.
🎍Înmulțirea Dracaena🎍
Metoda preferată de înmulțire este cea prin butași. Aceștia se confecționează de aproximativ 12 -15 centimetri, de la baza plantei, din fragmente de tulpini sau din vârf. Se îndepărtează frunzele de la baza butașilor și se plantează în pământ amestecat cu nisip și turbă.
Se poate folosi și substrat de înrădăcinare. Se păstrează într-un mediu umed și cald până când se formează rădăcinile.
Se mai poate înmulți și prin marcotaj aerian.
🌺Dacă vă place această plantă, o găsiți în florăriile Horticultura:
📫Bulevardul Dâmbovița nr 51 ☎ 0733 909 100
📫Strada Emanoil Gojdu nr 2 ☎ 0733 909 097
📫Piața 700 ☎ 0733 909 098
📫Strada Gheorghe Lazăr nr 42 ☎ 0733 909 099
📫Piața Romanilor nr 1-2 ☎ 0733 909 096
📫Bulevardul Liviu Rebreanu nr 142 ☎ 0733 909 101.