Kalanchoe

🌸

O plantă exotică, cu aspect de tufă, cu frunze verzi și flori mici colorate în nuanțe de galben, roz, roșu, portocaliu, Kalanchoe a devenit populară pentru decorarea casei sau a biroului.

Kalanchoe este o plantă originară din Africa, ce face parte din familia Carassulaceae și cuprinde peste 100 de specii. Printre cele mai cunoscute se numără Kalanchoe blossfeldiana, Kalanchoe tessa, Kalanchoe tubiflora, Kalanchoe rubinea, Kalanchoe longiflora. Este cunoscută popular ca planta zâmbetului.

👨‍🌾Cum plantăm Kalanchoe 👨‍🌾

Solul este foarte important pentru buna dezvoltare a acestei plante. Acesta trebuie să fie poros și să aibă un drenaj bun, pentru a evita stagnarea apei la nivelul rădăcinilor. Se plantează în substrat format din pământ de grădină, turbă și nisip sau pietriș, într-un ghiveci încăpător pentru rădăcini. Se recomandă să o amplasăm într-o încăpere bine aerisită. Kalanchoe este o plantă iubitoare de lumină, ce trebuie amplasată într-un loc luminos, dar ferită de razele directe ale soarelui.

Se transplantează anual, de fiecare dată într-un ghiveci mai mare, pe măsură ce se dezvoltă rădăcinile.

🌺Cum îngrijim Kalanchoe🌺

 Este o plantă sensibilă la temperaturile scăzute, temperatura ideală pentru aceasta este cuprinsă între 20 și 24 grade Celsius, dar se dezvoltă și la temperaturi mai scăzute, dacă acestea nu depășesc 15 grade Celsius. Se udă rar, de 1-2 ori pe săptămână, doar atunci când substratul este uscat la suprafață. Iarna se udă o dată pe lună, întotdeauna cu apă la temperatura camerei.

În perioada de creștere și înflorire se fertilizează lunar.

Pentru a stimula dezvoltarea, se taie periodic ramurile uscate, fără flori.

🐛Boli și dăunători 🐛

Kalanchoe este o plantă sensibilă la umezeală, ce poate dezvolta pete negre dacă nu este udată corespunzător, dar dacă substratul se menține umed pentru o perioadă mai lungă de timp, crește riscul de a putrezi rădăcinile. Dacă o amplasăm într-o cameră cu aer închis și umezeală ridicată, există riscul de apariție a ciupercilor.

Printre dăunătorii ce afectează frecvent Kalanchoe se numără  păduchii lânoși și păduchii țestoși. În caz de infestare, de îndepărtează dăunătorii și se tratează cu soluții specializate până la vindecare.

🎍Înmulțirea Kalanchoe🎍

Cea mai răspândită metodă de înmulțire este prin butași. Aceștia se confecționează la o lungime de aproximativ 12-14 centimetri și se lasă 1-2 zile pentru a se cicatriza înainte de plantare. Se plantează în pământ amestecat de la planta mamă cu nisip și turbă. Se păstrează într-o încăpere cu temperaturi cuprinse între 20 și 24 de grade Celsius pentru o perioadă de 2-3 săptămâni. Se recomandă adăugarea de stimulatori de înrădăcinare.

Se poate înmulți și prin semințe.

🌺Dacă vă place această plantă colorată, o găsiți în florăriile Horticultura:

📫Bulevardul Dâmbovița nr 51 ☎ 0733 909 100

📫Strada Emanoil Gojdu nr 2 ☎ 0733 909 097

📫Piața 700 ☎ 0733 909 098

📫Piața Romanilor nr 1-2 ☎ 0733 909 096

📫Bulevardul Liviu Rebreanu  nr 142 ☎ 0733 909 101

📫Strada Gheorghe Lazăr nr 42 ☎ 0733 909 099.

Distribuie