Sansevieria
🌸
O plantă decorativă prin frunze, rezistentă și ușor de îngrijit, Sansevieria este o bună alegere atât pentru casă, cât și pentru birou.
Sansevieria este o plantă originară din Africa, ce face parte din familia Agavaceae, cele mai cunoscute specii fiind Sansevieria trifasciata, Sansevieria cylindrica, Sansevieria grandis și Sansevieria liberica.
O plantă cu aspect de tufă, cu frunze ascuțite, cilindrice, colorate cu margini crem, aduce un plus de prospețime oricărui loc în care este amplasată. Este cunoscută popular ca limba soacrei sau planta șarpe.
👨🌾Cum plantăm Sansevieria 👨🌾
Această plantă are nevoie de substrat cu un bun drenaj, în acest scop se poate pune un strat de pietriș la baza vasului, iar pământul se poate amesteca cu nisip. Se transplantează la 2-4 ani, întotdeauna într-un ghiveci mai mare deoarece are rădăcini puternice și groase, ce au nevoie de spațiu.
Se dezvoltă foarte bine în interior, mai ales dacă o poziționăm lângă o fereastră, ferită de razele soarelui.
🌺Cum îngrijim Sansevieria🌺
Sansevieria preferă locurile luminoase, dar ferite de razele directe ale soarelui. Temperatura optimă pentru dezvoltare este cuprinsă între 14 și 25 de grade Celsius.
Se udă moderat, în perioada de creștere doar când este uscat substratul, de obicei la două săptămâni, iar în perioada de repaus se udă lunar. Se poate șterge regulat de praf cu o lavetă umedă. Suportă bine lipsa de apă, dar excesul de umiditate poate duce la putrezirea rădăcinilor. Se fertilizează la două săptămâni în perioada de creștere.
🐛Boli și dăunători 🐛
Este o plantă rezistentă la boli și dăunători, dar ocazional poate fi afectată, în special dacă este udată în exces, pot putrezi rădăcinile. Poate fi afectată și de ciuperci, caz în care se șterg frunzele cu apă și săpun și se aplică tratamente specifice. Printre dăunătorii ce afectează Sansevieria se numără păduchii lânoși. Aceștia se combat cu insecticide specifice.
🎍Înmulțirea Sansevieria🎍
Una dintre cele mai ușoare metode înmulțire se realizează prin butășire. Butașii se fac de aproximativ 8-10 centimetri. Se lasă o zi pentru cicatrizare, apoi se plantează în substrat format din turbă și nisip, la aproximativ 2 centimetri adâncime. Se mențin la o temperatură constantă de 25 de grade Celsius într-o încăpere aerisită.
Se poate înmulți și prin divizarea frunzei.
Dacă vă place această plantă, vă așteptăm cu exemplare deosebite în florăriile Horticultura:
📫Bulevardul Dâmbovița nr 51 ☎ 0733 909 100
📫Strada Emanoil Gojdu nr 2 ☎ 0733 909 097
📫Piața 700 ☎ 0733 909 098
📫Piața Romanilor nr 1-2 ☎ 0733 909 096
📫Bulevardul Liviu Rebreanu nr 142 ☎ 0733 909 101
📫Strada Gheorghe Lazăr nr 42 ☎ 0733 909 099.