Plante de apartament ușor de îngrijit

Doriți să vă creați propriul colț verde, dar nu dispuneți nici de timpul, nici de cunoștințele necesare pentru îngrijirea plantelor? Din fericire, unele plante ce aduc un plus de culoare și confort spațiului interior sunt și ușor de întreținut.

Kalanchoe – O plantă exotică, originară din Africa, cu aspect de tufă, cu frunze verzi și flori mici colorate în nuanțe de galben, roz, roșu, sau portocaliu.

Se recomandă să o amplasăm într-o încăpere bine aerisită și luminoasă, dar ferită de razele directe ale soarelui.

Se udă rar, de 1-2 ori pe săptămână, doar atunci când substratul este uscat la suprafață.

Iarna se udă o dată pe lună, întotdeauna cu apă la temperatura camerei.

Ficus – O plantă originară din zonele tropicale din Africa, Asia și Australia, ce preferă spațiile luminoase, dar vara trebuie ferită de soarele arzător.

În funcție de specie, poate ajunge la 2-3 metri înălțime. Are frunze lucioase, alungite, verzi sau bicolore.

Se udă doar cu apă la temperatura camerei, moderat vara și mai rar iarna. Se lasă substratul să se usuce între udări. Vara se poate șterge cu un burete umezit. Nu o udați în exces, deoarece pot putrezi rădăcinile.

Sansevieria – O plantă originară din Africa, cu aspect de tufă, cu frunze ascuțite, cilindrice, colorate cu margini crem.

Se dezvoltă foarte bine în interior, mai ales dacă o poziționăm lângă o fereastră, ferită de razele soarelui.

Se udă moderat, doar când este uscat substratul.

Suportă bine lipsa de apă, dar excesul de umiditate poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Ajută la purificarea aerului din încăpere.

Chlorophytum – O plantă originară din Africa, cu aspect de rozetă, cu frunze lungi și subțiri, colorate în verde, sau verde cu margini albe, cu margini crem, în funcție de specie și cu flori mici, albe.

Preferă zonele luminoase și are nevoie de lumină pentru o bună dezvoltare, dar trebuie evitat contactul direct cu razele soarelui când temperaturile sunt ridicate.

Se udă moderat vara, doar atunci când substratul este uscat la suprafață. Iarna se udă mai rar.

Excesul de umiditate din substrat poate cauza putrezirea rădăcinilor și chiar uscarea plantei.

Anthurium – O plantă originară din pădurile tropicale din America de Sud, cu flori roșii în formă de inimă și frunze colorate în verde închis.

Această plantă iubește umiditatea atmosferică și are nevoie să fie udată regulat, preferabil cu apă de ploaie. După udare se golește tava vasului, pentru a evita putrezirea rădăcinilor. Substratul se menține umed între udări.

Preferă locurile luminoase, dar ferite de lumină solară directă și curenți de aer.

Cactus – O plantă originară din America de Nord, Sud și Centrală, ce are de obicei o tulpină voluminoasă, cu frunze sub formă de spini. Acestea au rol de protecție, dar și de a preveni evaporarea apei prin transpirație. Spinii cresc în formațiuni – aureole, ce pot avea diferite culori și forme.

Cactusul iubește lumina și are nevoie de aproximativ 4-6 ore de expunere solară zilnică. Rezistă la secetă și la temperaturi ridicate, de până la 60 de grade Celsius.

Se udă rar, doar atunci când este uscat substratul. Primăvara și vara se udă săptămânal, iar toamna și iarna se poate uda la 1-2 săptămâni.

Cactușii deșertici se pot și pulveriza cu apă, dar nu se recomandă în cazul celor tropicali și de pădure.

Aloe vera – O plantă suculentă cu creștere lentă, originară din Africa, ce poate ajunge la 100 cm, cu tulpini scurte, frunze groase, cărnoase și zimțate pe margini. Are proprietăți antiseptice, analgezice și antioxidante.

Preferă locurile luminoase și are nevoie de câteva ore de lumină solară directă zilnic. După perioada de iarnă trebuie aclimatizată treptat cu lumina solară.

Se udă moderat în perioada de vegetație, o dată pe săptămână, dar toamna și iarna trebuie udată mai rar, când este uscat substratul.

Pe lângă aspectul decorativ, plantele contribuie la combaterea stresului și purifică aerul din interior. Pentru a le stimula dezvoltarea, recomandăm îndepărtarea frunzelor și florilor uscate săptămânal.

Dacă și dumneavoastră vă doriți să aveți acasă propriul colț verde cu minim de efort, vă așteptăm cu aceste plante în florăriile Horticultura:

📫Bulevardul Dâmbovița nr 51 ☎ 0733 909 100

📫Strada Emanoil Gojdu nr 2 ☎ 0733 909 097

📫Piața 700 ☎ 0733 909 098

📫Piața Romanilor nr 1-2 ☎ 0733 909 096

📫Bulevardul Liviu Rebreanu nr 142 ☎ 0733 909 101.

📫Strada Gheorghe Lazăr nr 42 ☎ 0733 909 099.