Cum îngrijim grădina și gazonul în august

Luna august este cea în care ne pregătim pentru plantările de toamnă în grădină și întreținem florile și gazonul. Astfel ne asigurăm că grădina noastră se menține proaspătă pentru o lungă perioadă de timp și că plantele vor înflori fără probleme anul viitor.

🌺Cum îngrijim grădina de flori 🌺

✅Este perioada ideală pentru butășire, se recoltează butași din plante perene.

✅Se recoltează semințele ajunse la maturitate și se depozitează într-un loc răcoros, ferit de umezeală. Semințele se păstrează până în primăvară, când se vor putea planta.

✅Se îndepărtează frunzele și crengile uscate și se curăță zona de buruieni. Se aplică îngrășăminte organice pentru plante și pentru sol. Este foarte important să fertilizăm florile în luna august.

✅Se pregătește solul pentru plantările din toamnă.

✅Se udă dimineața devreme. Dacă sunt temperaturi ridicate, se udă zilnic.

🌿Cum îngrijim gazonul 🌿  

✅Se folosește erbicid împotriva buruienilor.

✅Se aplică fertilizatoare lichide, cel puțin la două săptămâni. Se recomandă să se aplice direct în apă.

✅Se pregătește terenul dacă doriți să plantați gazon nou în toamnă. Întâi se sapă pământul, manual, cu motocultor sau cu freză și se înlătură tulpinile de buruieni perene, apoi se fertilizează. După aceea se tasează pământul și se nivelează. Se îndepărtează eventuale pietre și rădăcini si se greblează. Această operațiune trebuie să se facă cu câteva săptămâni înainte de plantare, pentru ca pământul să aibă timp să se așeze.

✅Se udă regulat, se recomandă dimineața devreme. Nu tundeți gazonul prea scurt, deoarece spre sfârșitul verii crește foarte greu.