Scilla violacea

O plantă deosebită și rezistentă, Scilla violacea se poate cultiva atât în interior, ca plantă de apartament. cât și în exterior, pentru înfrumusețarea grădinii.

Scilla violacea face parte din familia Asparagaceae și este originară din Africa. Este o plantă bulboasă ce a fost descrisă pentru prima dată în anul 1870, ca Scilla socialis, de către botanistul englez John Gilbert Baker. În anul 1970, specia a fost reclasificată în genul Ledebouria, mai exact Ledebouria socialis. În prezent planta este cunoscută atât ca Scilla violacea, cât și ca Ledebouria socialis, dar și popular, ca planta leopard.

Scilla violacea are frunze înguste, colorate în nuanțe verzui-argintii cu pete de culoare verde sau maroniu închis la exterior și frunze colorate în nuanțe violete – maronii la interior. Primăvara produce inflorescențe de culoare verde sau albă.

Cum plantăm Scilla violacea

Scilla se plantează în substrat amestecat cu nisip și turbă, în exterior, direct în sol, sau în ghiveci, în interior. Dacă se plantează la ghiveci, este important ca acesta să fie prevăzut cu orificii de drenaj, pentru a evita stagnarea apei la rădăcini.

Scilla se transplantează doar atunci când bulbul a crescut și ghiveciul a devenit neîncăpător.

Cum îngrijim Scilla violacea

Această plantă preferă zonele bine luminate, dar trebuie protejată vara, de razele intense ale soarelui.

Se udă moderat în perioada de vegetație, iar pe perioada iernii se răresc udările. Se udă preferabil cu apă la temperatura camerei, atunci când solul este uscat.

Se fertilizează în perioada de vegetație.

Boli și dăunători

Scilla violacea este o plantă rezistentă la boli și dăunători, dar totuși poate fi afectată de aceștia, în special de afide. În caz de infestare, se aplică tratamente specializate.

Această plantă este sensibilă la umiditate excesivă, de aceea este important să asigurați un drenaj bun al solului și să o udați corespunzător.

Înmulțirea Scilla violacea

Această plantă se înmulțește cel mai ușor prin bulbi. În jurul bulbului principal se formează bulbi mai mici, ce se pot detașa și planta în ghivece individuale. Pentru a susține formarea rădăcinilor, ghivecele se amplasează în spații bine luminate, cu temperaturi cuprinse între 20 și 25 de grade Celsius.

Dacă vă place această plantă, o găsiți în florăriile Horticultura:

Strada Emanoil Gojdu nr 2 ☎ 0733 909 097

Bulevardul Dâmbovița nr 51 ☎ 0733 909 100

Piața 700 ☎ 0733 909 098

Piața Romanilor nr 1-2 ☎ 0733 909 096

Strada Gheorghe Lazăr nr 42 ☎ 0733 909 099.

Distribuie